Thursday, September 1, 2011

MACAM MAU MAKI NYAH ITU



Asssalammualaikum..

Kisah ini terjadi masa aku OTW balik kampung dan tempat kejadian ialah dalam bas. Okay ada seorang “akak” ni dia duduk sebelah aku. Tengok dari penampilannya aku dah agak dia ni mesti nyah. ( atau perempuan tapi berwajah kurang jelita. ) hihi

“ aish, rumah air-cond, dalam bas ni pun air-cond” akak tuh merungut sendiri.

Akak tuh kenalkan diri sebagai leong(bukan nama sebenar) kununnya daddynya chinese mummy nya suluk. Dan dia muslim. ( tapi dia tak puasa ).

Aku tak pulak kenalkan diri. Malas sebenarnya nak layan dia. Dari cara dia bercakap macam orang kaya. Tapi bila tengok penampilan betul-betul macam bukan orang kaya.

Aku perhati dia dari atas sampai bawah.

hp= CSL blueberry ( harga paling mahal rm300)

handbag = agak usang and old fashioned. ( cantik lagi beg aku) haha

selipar = banyak bling2 ( aku tau mana dia beli, mmg nyah style lah! ) hihi

rambut = warna blond , panjang sampai pinggang. ( aku agak dia pernah rebonding tapi dah rosak rambut dia)

jam = beli kat pasar kut. ( sepanjang perjalanan tuh 2,3 kali dia tukar jam) seolah2 nak show-off. Hihi

cara cakap = dia kata dia tak pandai cakap melayu sebab dia just speak in English. But when I heard ‘he’ speak with ‘his BF’ through HP macam broken gila Englishnya.

Muka = muka nyah la. Dagu panjang githue. Nasib dia tak pakai mekap. Haha. ( hei lady! Why don’t you wear some fake Lady Gaga eye lashes? )

Tangan = okay you guys tau kan tangan lelaki macam mana? Walaupun dia balik-balik pakai losyen nivea tuh, xjuga pandai halus secara semula jadi seperti tangan wanita betul.

Okay2. Antara information yang aku dapat dari dia.

Dia kata dia ni student law dekat kolej ntah mana. 2nd year sudah. Dia nak sambung study kat UK bila dah habis belajar dan terus kerja kat sana *tak nak kerja d Malaysia kunun*.

Sisternya lawyer dekat mahkamah syariah Sandakan ( ntah betul ntah tidak ). Dia bagitau lagi dia tak suka study under government, sebab swasta banyak jumpa classmate dari macam2 negara. ( hei helloo!! Nyah, kalau kau pegi masuk dekat U *contoh UIA* kau jumpa macam2 student dari macam2 negara juga la. Cakap jak la result SPM kau buat tak layak masuk U. ( amboii kejam pula diri ku ini^^)

Aduhai. Ni paling aku tak puas hati. Dia kununnya dapat pinjaman rm50,000 sebab ada kelayakan ( untuk 4tahun study). Haha. Aku Cuma bagitau aku dapat elaun 600+ setiap bulan ((which berjumlah rm100,000 ( untuk 3tahun) dan it’s ELAUN not pinjaman. –including elaun buku dan baju dan macam2 lagi -)) tapi bagitau dalam hati ja pasal rm100k tuh. Takut kecik hati pulak nyah tuh. Hihi baik pulak diriku ini.

Oyah. Kenapa anak orang kaya naik bas? Ceritanya.

Tiketnya burn. Harga tiket yang kunun rm499 burn begitu saja. 3tiket MAS yang berjumlah rm1000+ burn. Tuh la dia naik bas. Burn pasal apa aku tak tahu. Aku Cuma geleng kepala. Then aku sarankan dia beli tiket awal macam kami ( student yang humble) beli tiket AIR ASIA kadang2 boleh dapat just rm30+ kk-sdk. Nak tahu apa dia balas.

“ aku ni tak suka naik AIR ASIA. Mas jak selalu aku guna”( sambil tunjuk muka kaya) WTH la. P la kau naik tuh MAS kau. Tak payah naik bas ! sangat annoying dengan orang yang tunjuk kaya neh!.

Memandangkan aku malas nak layan dia bercakap so, aku keluarkan earphone dan pasang lagu kuat-kuat pastu pura-pura tidur. Bijak-bijak. Dia macam tak keruan when he got nobody to talk to.

Sebenarnya aku nak bagi make-up lesson dekat dia. Malangnya beg mekap ku dalam beg yang mana ada d bawah perut bas. Bila dia mekap tebal-tebal mungkin jadi cantik kan. Tambah-tambah lah dia showing off tuh.

Okay la. Cukup sudah sesi makian pada hari ini.

Sekian.

8 comments:

CIK PARO! said...

sbr2..
biasa la org cmtu,,

apple said...

bersabar juga nih.. aduihai.. ahaha

CikHaniBhulat said...

geli makkk dgr cte mak nyah tu..rasa cm nak staple mulut dia..mesti ckp xhenti2 kan.kalo dok sebelah hani , xtahu la nyah tu,...takut kuar suara jantan je kang sbb bengang!!!hehehe

sala aidilfitri

ARAJ said...

amboi gosip....klu aku jumpa mau makan selipa saiz 9 dia

apple said...

cik hani : sabar je la. sangat kuta show off akak nyah tuh. ai pun hampir kurang sabar dengan aka nya tuh..

apple said...

araj ; bagi dia makan kasit boot askar.. keh3

ARAJ said...

boleh...saye ade...yg ade ladam ke takde?? hehehhe

apple said...

araj : apa kata bagi dia makan kasut spike... hancur lebur muka nya.. hihi