Saturday, December 24, 2016

Jadi ibu

Alhamdulillah 22.12.2016 lahirlah seorang putera yang diberi nama Imran. bermulanya detik saya menjadi seorang ibu. aiseh. padahal ibu masih warded.

terima kasih yang tak terhingga buat suamiku. sepanjang waktu hamil dan saar berpantang sentiasa bersama. banyak pengorbanan yang syg dah buat. i love you syg.

kita dah jadi ibu dan bapa. wahh xsangka.  heheh muka baby imran mcm saya.  perangainya sbijik mcm syg. jgn imran besar nt ceramah pasal kewangan suda. pening kepala saya nanti. hehe

xda perkataan yang boleh menggambarkan perasaan saya menjadi seorang ibu. insyaAllah ada masa saya akan tulis dalam zarah yg zahir.

love both of you. syg and imran.

Saturday, December 10, 2016

DEC 2016

Photobucket

Been a while since last I write an entry on this blog. Sangat sibuk dengan kehidupan duniawi. Demi mencari sesuap nasi. Dunia yang semakin tenat dangan keegoan manusia. Khalifah bumi yang lupa tanggungjawabnya. Haha merepek la pula. Aku just tak dapat tidur. Fikiran bercelaru. Oh. Insomnia yang berlaku bagi ibu-ibu yang bakal melahirkan anak tak lama lagi. Nervous tu perkara biasa. Hihi.
Oh baby, please la keluar cepat. Mommy cant wait to meet you. Badan aku dah sakit sangat ni, harini penat sangat kemas rumah. Sampai tidur petang tadi berliur pasal penat sangat. Lol.
Today my friend gets married. Oh so sad, xdapat nak attend kahwin dia. Sebab dia dekat sabah aku dekat sini. Naik, kapal xpasal-pasal bersalin atas awan pulak. Haha 

Huhu sekarang dah 39W 5D, due 13.12.2016. eh eh esok 11.12.2016, wah anniversary yang ke 3 tahun. Apa la laki aku neh. Tidur pulak dia. Mungkin sebab excited tunggu 13.12 sampai lupa 11.12. wakaka banyak betul tarikh nak kena ingat. Hehe.jap nak cari gambar comel2, untuk wish husband. Eh dah lewat la. Malas pulak sambung entry neh. kbai

Friday, January 15, 2016

Bajrangi Bhaijaan

Photobucket


Wahh. I don’t always watch Hindustan movie, but this one really make me cry a lot. Bajrangi-Bhaijaan is really a great movie! Nangis2 sampai mata bengkak. Nasib baik esok cuti. Haha. Walaupun hampir 3jam punya movie, tapi dia punya penangan memang perghhhh. Haha. Sampai sekarang masih emosi. Kalaulah filem-filem Malaysia setanding cerita Hindustan kan bagus. Ini asyik “Suamiku Ustaz, Mr. Arrogant, Suamiku Encik Sotong, Suamiku Kucing, Suamiku Kambing pelbagai lagi jenis suami dan terbaru Cinta Si Wedding Planner. Haha cerita begini semua lagho semata-mata. Buat budak-budak berangan-angan bercinta suwit-suwit gitu. Haha apa la saya ni merepek sudah. Saya bagi rate cerita ni 8.8/10.
Sekian dan terima kasih..

Monday, January 4, 2016

2016

Photobucket
Post pertama tahun baru. Mestikah setiap tahun baru ada azam baru. Tiap tahun saya Cuma akan renew azam.  Cuma mau kurus sikit dan berusaha berjimat cermat. Itu sahaja untuk tahun ini. 
Dan mungkin tidak keterlaluan kalau saya berhajat untuk ada baby tahun ini. 

Semoga segala dipermudahkan ya Allah. Huhu. Semoga tahun ini dikurniakan rezeki daripada Allah. insyaAllah. Semoga lebih beriman dan lebih berilmu dan lebih sabar dengan dugaan dunia.

Tahun 2016 memang sangat mencabar tertamanya rakyat malaysia, tidak lain tidak bukan pasal keadaan ekonomi sekarang. Malas cakap panjang pasal ni. Rakyat yang berilmu dan berakal tentu faham pasal keadaan negara . haha. buat apa la saya nak menyibuk hal negara, saya suma sekecil zarah jika dibandingkan dengan c Datin Ros.

Dah berumur 26 tahun ni. Im not gonna lie about my age. Dunia bilang pergi akhirat kata mari. Ajal maut ditangan tuhan. Terdetik rasa takut bila ingat pasal kematian, sudah bersediakah saya? Sudah cukupkah amalan? Bila ingat pasal cerita kematian,  bergegar seluruh badan. Ya allah ampunikah aku hambamu yang penuh khilaf.

Bebanan kerja makin berat, bebanan tanggungjawab semakin payah dan hampir tak tertanggung. Semoga diriku kuat dan tabah ya allah. Teringat masa belasan tahun, segalanya ringan. Bila melihat yang lain masih bersuka-ria sebenarnya dalam hati, teringin tapi tanggungjawab mengawal semuanya.Semoga kuat  ya Allah.

Setengah jam lagi jam10. Masa untuk tidur dan rehatkan fizikal dan rohani. Good night kind world.

Sunday, December 20, 2015

Who knew

Who knew
That i would've loved you
Who knew, 
That i would've thinking about you all the time
Who knew, 
I would've need you soo much
I never thought you would meant soo much to me.
I love you

Friday, November 13, 2015

Andai tiada tempat mengadu

Seringkali aku bertanya kenapa harus begini
Penyesalan
Tetapi, jika ini ketentuan Allah, aku terpaksa redha dalam kesakitan
Seringkali aku menangis
Berdoa pada Allah 
Meminta petunjuk Allah
Minta untuk diberikan kesabaran

Aku lemah
Ikutkan perasaan 
Aku tentu lemas dalam lautan air mata.

Wahai tuhan yang maha mendengar
Berikan aku kekuatan
Aminn..

Sunday, October 25, 2015

MALAM YANG SUNYI

Photobucket
Memandangkan dah lama tak menaip. So malam ni sayan akan berusaha untuk merepek bersunguh-sungguh. Cuma tak tahu apa yang petut dimerepekkan. Ahaa. Apa kaa. Sot suda. Cuti 2 bulan ni buat otak kurang berfungsi dengan betul. Xda peningkatan diri cuma berat makin meningkat menikut carta lemak secara jayanya. Haha. Kadang saya merasa i should go. But i don’t know where. Dengan malaysia yang huru-hara [-“SYUKURLAH MALAYSIA MASIH AMAN-. Barang makin mahal duit makin kecik. Huu. Nampak barang hati gatal nak beli. Last-last terpaksa lupakan niat. Ngeh. Xpa la. Biar susah sekrang jangan susah nanti. Xda duit sebab memuaskan nafsu shopping. Haha. Kan bagus kalau ada orang yang bijak pandai dan berani menggulingkan kerajaan semasa. Tp pihak lain pn lebih kurang. Bukan pemerintahan telus. Ah malas la cakpa pasal ni. Xpasal-pasal saya pullak gila.. Heheg 

This world is in chaos
War has begun
This world has come to the end.
Are we ready or are we not?
We saw them on news.
Being emo is not helping at all
Updating fb status not making world any better
Saying that you want to fight with them there?
I say ' we are not strong as they are'
Our strength our imaan has big differences just like
Between the sky and the earth
I've been ask my friend
Are you dare
Are you willing to fight a war like that
Some say yes
Some say no
Same say don't know
I would say " i would like to, but am i strong enough"
I only can pray for them,
But if i can go there, i wouldn't hesitate to go
I really want them to feel that we are with them
At least im with them
It is so heartbroken seeing them suffering
Maybe they just suffering physically
Maybe they happy in the inside
Losing friend and family like that
Im not strong enough to face something like that
I just can pray.