Friday, December 7, 2012

aik pensiangan.. ( sedikit melalut )

Photobucket

aha memang blog saya ni tempat untuk berjiwang jak bah kan.

tapi saya mau ceta dulu la pasal d pensiangan ni. kan ada program di sini. hihi..
hmm.... tadi kan saya p sungai p la memancing ikan kunun kan,,
tapi tidak dapat apa-apa ni. huuu..

terus ada ni urang kampung bilang.

" kalau orang baru yang pertama kali datang sini dan main air, mesti cuci muka 7kali pakai air sungai atau cari 7 biji batu yang paling kecik telan " 

nahhh gila sepa mau buat suma tuh. kalau air sungai dia bersih nda apa la. ni kabut.. hahah

tapi p tanya-tanya yang lain. xpayah buat pun boleh. kepercayaan orang-orang disi jak. haha

oya! hari ini kami kalah suma pertandingan sukan. huuu!

okay masa untuk berjiwang ataupun lebih dikenalai sebagai melalut.
saya sangat suka melalut o kan. hiihii

ahh malas la. bagus baca 9gag.

selamat malam semua..

Thursday, November 29, 2012

SAYA PERANTAU

sekarang saya bertugas d klinik kesihatan nabawan.. hihi alhamdullilah dapat juga posting.. d sini okay juga,, kampung-kampung kan.. tapi okay la,.nda la juga telampau mundur..

adei sa mau membebel panjang2 pun,... susa bah menaip ni kalau pakai tab.. lappy sa rusak... huu banyak lagi neh report mau buat... sabar jak la sa kan,, hihi,

ini la bah tanggungjawab kerja..

wahh sa p mandi la dulu..

joging

wahh lama sua sa tia jog oo.. paling penat kan joging tadi.. sikit pingsan.. aduhai sakit badan lagi ni..

alala minggu depan p pensiangan.. ada hari keluarga kesihatan keningau... bah apa lagi kann..

sa p la kunun ikut sukan..

semoga sa kurus... aminnn

Wednesday, November 21, 2012

LawatN rumah p kawasaN pedalanan

Sangat penat kan.. Huhu hari ini banci penduduk.. Adada masuk pedalaman td xda line.. Kasur svez sqi sa kutur kena lumpur... Jalab banjur.. Nasib baik juga pAkai kereta besar.. Hehe

Tuesday, November 6, 2012

saya sebiji apple

assalammualaikum..
rasanya malam ini saya mau membebel panjang-panjang.

boleh ka x? kalau xboleh. saya tetap mau membebel.haha.
saya tau bukannya ramai yang akan baca belog saya ni. so, biarla.

haha ni tempat saya bercakap-cakap outloud apa yang ada dalam kepala otak saya ni. hihi. 

now/sekarang :

sudah dewasa bergelar penjawat awam. baa kerja sudah pulak saya tuh kan ( yg terharu kunun ni )
masih terasa macam time student-student dulu ni. aha kenapa tu aa?

emm masalah saya sekarang. tinggal di quates la kunun. share sama staf yg lama. aduhai inda bengam bah kami. haiya. langsung xda komunikasi ni. terutamanya yg c tuttt.....

adada kami d rumah macam inda kena nampak bah. terpaksa bah dia terima kami d rumah tuh.
apa buli buat. kalau la saya ada kereta sudah. mau juga saya pindah rumah sendiri. baru la senang mau pg kerja. memandangkan belum lagi ada kereta,
terpaksa la share dulu sama durg. haiyaa..!


saya buat tidak tau ja la ni.

xsiuk betul kalau tiada blik sendiri o. huu

terpaksa lagi tidur d kusyen. nasib baik juga durg ada sofa. haha...

ada kawan saya, tidur d lantai. tapi tuh lagi baik. 
sebab housemate durang bagus.n peramah.

wahh!

sombong o. alahai.. kenapa la saya kena deal denga orang-prang yang sombong ni.
saya mau marah pun inda buli.
bah tau-tau la.

urg bilang d tempat ni banyak orang suka main lontong.

tau ka apa tuh lontong.

lontong ialah sejenis sesuatu yang boleh mengenakan orang. alaa macam ilmu sihir tuh bah..

risau juga bah saya. ni tempat kan .. yang paaaling pedalaman. tapi inda lawan la kawan yang kena d pensiangan. lagi sandi.

tapi duit banyak baa.. haha rm1500 juga o elaun hidup susah.

mata duitan betul oo saya ni kan. haha

oya! sepa yang baca ni post. kamu mau beli tablet pc ka? murah jak.

kalau mau pm sana fb la ba kan. kalau inda dapat pm. add la dulu.. 
haha

eh saya ni bukan jenis yg suka approve urang.
tunggu smpai 200 fren rq dulu baru la saya mau approve.. heheh

panjang sudah ka ni?

belum lagi kan. tapi saya malas suda la mau menaip. saya mau layan mesej dulu. hahaha..


eh selamat malam.

p/s : kasi doa saya kawen awal. hahah

-end- 

Monday, November 5, 2012

apa yang FAIRY TAIL ajar saya



assalammualaikum

saya ialah FAIRYTAIL-HOLIC.. saya sangat gila dengan cerita ini. watak2 dalam citer ini juga sangat comel. percaya atau tidak. saya boleh menangis tengok citer ni. tak tahu napa.

FRIENDSHIP mereka buat saya tersentuh dan ditambah dengan hati yang lembut buat saya cry dan terkenang akan semua kawan2 saya. walaupun saya selalu bergaduh / tidak puas hati/ marah-marah sam kawan-kawan saya, hmm hakikatnya saya sangat sayang sama mereka. bila dulu ada masa sama-sama, ketawa ramai-ramai, berjoyah sampai tengah malam, macam-macam la kami buat bersama. selalu ada yang tidak puas hati. tapi biasa la bah tuh. manusia bah. semua ada perasaan . kalau xda perasaan, manusia lagi kaitu. hantu mangkali kan. hha..

sekarang sudah jauh, masing-masing bz sama kerja. ada yang d hospital yang melampau jauh. ada yang d pedalaman. macam saya n ika. haha.. ika d pulau bangi. saya pula klinik kesihatan nabawan. harap-harap jarak jauh ini tidak menjejaskan persahabatan kita^^

kawan-kawan masa sekolah menengah lagi saya rindu. kami ni kira nakal. but masih dalam golongan budak baik la. hihi. jajal betul sampai selalu masuk blik kaunseling. haha!! ada yang sudah kawin, ada yang masih study, ada yang sudah kerja.. aduhai. haha





LOVE : sebenarnya, kalau cakap pasal kasih sayang ni. hmm entahlah. ini buat saya agak lonely bah pulak. aahaha bah mula sudah emo ni. adaada! sandi betul ni kehidupan. malas bah saya mau cakap pasal kasih sayang ni. bukan juga kasih sayang ni terhad sama satu jak kan. tapi i mean, kasih sayang between uda n dara la kan. untuk parents, family  n fren tuh sedia maklum la. saaaayaangggg bangat sama durg! haha
saya emo la tiba-tiba. lama bah saya tidak sayang urang ni. hmm saya takut bah rasa sakit hati lagi. aduhai. bukan juga bah tidak laku kan. ahhhahhaha!! tapi mau pilih yang betul-betul tuh yang susah. lagi pun sekarang, adada ramai ba yang mau mengurat saya. haha ( PERASAN BETUL!! ) haha. mulau uda. PLEASE SOMEBODY LOVE ME. ahahhaah!!!!!!!!!!!!




MACAM-MACAM LAGI MORAL VALUE : banyak lagi bah yang kita boleh belajar dari anime. bukan setakat buang masa bah. kalau betul-betul menghayati baru la kamu tau. anime " buat benda yang tiada kepada ada " .. apa?? tidak paham? hmm maksud dia. anime ni kan satu idea. kalau oranga da idea tapi dalam kepala saja, apa laitu? tiada la kan. d kepala jak. kalau anime, dia lukis, dia buat animasi. banyak la dia buat. tuh la yang saya cakap . anime ni dari yang tiada kepada ada. bah contohi la ba anime. yang bagus2 jak la bah ikut. yg buruk-buruk jan la ikut. ahaha




eh! panjang uda kan saya membebel. lama sudah bah inda membebel. tuh la macam ni. ahha.. penat jari bah. alamak ! sedang dengar ni the voice bah. hihi siuk~ kalau la saya pandai menyanyi. wah! saya belum lagi pulak mandi tuh kan. p mandi la dulu kaye. haha

selamat malam semua. muah!

doakan saya cepat kawen ^^ hehe

-end-

kenapa aa?

Photobucket


hari-hari mau cakap pasal keTIDAKpuasan hati kan.
huhuu.. semua la bah saya tidak puas hati. melampau betul ni perangai. haha

sabar jak la.

kalau c kawan bilang.
" bah apa lagi ni kali "

ohoo 

saya mau cerita bah yang pasal ada ni orang yang berjawatan rendah tapi,
kadang-kadang ada yang berlagak macam dia tuh lagi besar.

maksud saya, saya tidak kisah. ( kisah juga la sikit-sikit ) haha
tapi melampau bah saya rasa. 
oooo
 mungkin tahap keyakinan dorang tuh melampau tinggi kan.

sampai orang atasan pun durang pijak-pijak. ahaa
aduhaii

bila cakap pasal berbelanja,

i know kalau gred gaji kecik, belanja pun berpada-pada la kan.
ini tidak. 
berbelanja lebih dari orang yang ada duit beribu-ribu dalam akaun.

aha. oh! mungkin mereka ada pendapatan lain yang lumayan ( positif thinking dulu )
hihi..

ah macam iri hati jak pula saya ni kan. hihi bukan lah.
manada.

tidak bagus tuh mau ada rasa dengki. 

wekk..

semoga saya tidak akan lupa diri. huu


-end-

Sunday, November 4, 2012

baru ijazah dah sombong

Photobucket
bukan niat untuk mengumpat,
tapi untuk peringatan san kebaikan kita semua.

saya mau cerita pasal ini seorang klien. 

seorang ibu yang anaknya masa tuh berusia 4hari. dia datang p klinik untuk periksa kuning ( jaundis) anak.
so, saya la yang ambil kes tuh. masa temuramah dengan ibu tuh, dia pandang saya seolah-olah pandangan mengejek. aik? kenapa?

saya buat tidak tau dan teruskan kerja.

saya suruh la ibu tuh baringkan anak dia untuk tengok dia punya kulit. lepas sedah selesai saya mau tulung kasi pakai baju tuh baby.

sekali dengan sombong :" xpayah la. bagus kau p buat tuh buku saya saja "

aik?
mungkin dia mau cepat la kan. so saya cepat-cepat la tulis repot dalam buku ibu dan anak tuh.

masa menulis tuh saya bagi la sedikit nasihat dan pendidikan kesihatan sama tuh ibu,.

tiba-tiba dia cakap.
" bah banyak kali sudah kau cakap benda yang sama. saya tau juga ba tuh. " 

wahh! paling aa..

bila ibu tuh sudah pulang,

saya tengok la profil dia.
nama ibu : ------
 taraf pendidikan : ijazah
kerja : suri rumah
....bla..bla..bla
...bla..bla..blaa
....blaa blaa

o. patut pun sombong semacam.

lepasan ijazah pulak!.

ah mentang-mentang nurse ni just diploma. 
aik banyak juga bah yg ada ijazah n master n phD..

huh!

begini la ba manusia zaman sekarang. bila dah belajar tinggi sikit,
mula sombong dan pandang rendah sama orang lain.
padahal mungkin orang lain yang dipandang rendah lagi mempunyai kehidupan yang lebih baik.

moral : jangan sombong dan suka pandang rendah dengan orang lain...

-end-

Friday, November 2, 2012

panggilan merbahaya d pagi buta

Photobucket
tengah saya nyenyak tidur tadi, tetiba pintu di ketuk dengan kuatnya,

kira-kira jam3.30 la macam tuh. terus buka pintuu,
ada penduduk kampung ni
" tulung dulu, mentua saya pingsan. "
 jadi kami suruh la hantar p kecemasan.

tapi penduduk kampung itu cakap xda orang d sana.. 

bah apa lagi kami. bersiap yang paling laju. manada lagi sempat cuci muka. ahahha.

belari-lari anak p sana kecemasan kan.

dengan panik, saya suruh kawan-kawan cek observation dan sediakan gastik regim..

saya cuba set line tapi tidak berjaya. huhu.
biasalah kulit orang tua kan. susah sikit la. 

kawan yang sorang ni,
try call yg first-call ( oncall) 
*she also call a doctor

nasib baik tidak lama lepas tuh datang MA yang on-call.

lepas selesai-selesai semua. kami balik ke rumah.

and here i am. posting this entry. hahah

oya. kawan saya yang bertugas d kecemasan escort patient p hospital keningau.

kesian kn dia..
baru cadang mau cuti bisuk balik rumah..

ok mau bkoling dulu sama kawan.

selamat hari sabtu.^^

ABC About You Questions

Photobucket

just getting bored this lonely night. huhu.
so, i saw this post on my friend's facebook wall. 
and i repost. haha



ABC About You Questions




A - AVAILABLE: NO.. ( bz kerja, belum mau available. kunun la hihi )

B - BIRTHDAY: 5 July 1990

C - CRUSHING ON:  amm entah. aga

D - DRINK YOU LAST HAD: air minuman la bha :3

E - EASIEST PERSON TO TALK TO : all my friend n famlily ^^

F - FAVORITE SONG:  your man - josh turner

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: gummy worms :3

H - HOMETOWN: Ranau. tapi sekarang urg Nabawan ( due to my work )

I - IN LOVE WITH:  so-ji sup ( master sun's hero ) jhahah

J - JUGGLE: sa inda pandai tuh. haha ^^

K - KILLED SOMEONE: soon.. i will.. haha

L - LONGEST CAR RIDE: Sandakan kali kan? :3

M- MILKSHAKE FLAVOR: sa inda suka minum susu =.=

N - NUMBER OF SIBLINGS: 5 kali. haha

O - ONE WISH:  supaya saya boleh wish banyak2. hahaha!

P - PERSON YOU CALLED LAST: mommy? 

R - REASON TO SMILE:  happy ada duit. dan makanan! hahaha 

S - SONG YOU LAST SANG: kerna ku Cinta kau. haha

T - TIME YOU WOKE UP: 5.30 A.m bah awal kan. haha besa la bah tuh.

U - UNDERWEAR COLOUR:  aik. mau tau juga ka? haha

V - VEGETABLE(S): depends to my mouth.. HAHA

W - WORST HABIT:  orang buat lawak saya tidak ketawa. kasi ulung jak kan.

X - X-RAYS YOU'VE HAD: CXR ( chest x-ray )

Y - YOYOS ARE: naik atas naik bawah.. entah.

Z - ZODIAC SIGN: Cancer


Random Questions About You~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Spell your name without vowels : nrhdyh. smat juga kan nama saya....

Your favorite number: 7 

What colour do you wear most?: White and black..

Least favorite colors?: ALL COLOURS except black n white :)

What are you listening to now?: bunyi serangga d luar rumah! -

Are you happy with your life right now?: boleh laaa.. :3

What is your favorite class in school?: saya suka eskep bah.. jadi sa inda suka pg kelas. haha

Who is your best friend: MANY :3 ( miss u all )

When do you start back at school/college?: aaa.. 3,4,5 tahun akan datang la kali. hiihi

Are you outgoing?: eya bah.. okay jak saya ni. :3

Favorite pair of shoes?: atlanta punya kasut .. 

Can you dance?:  yeah! sa punya kesukaan etoo..

Can you tie a cherry stem with your mouth?: No..

Can you whistle?: tau jua..hihi

Cross your eyes?: pandai kalau saya mengantuk. hahaha

Walk with your toes curled?: haha.. buli baaa -



THE DO'S~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Do you believe there is life on other planets?: yes-

Do you believe in miracles? sometimes.. :D

Do you believe in magic?: inda la. penipuan tuh..~

Love at first sight?: yah!!! ahahahahah

Do you believe in Santa?: inda.

Do you know how to swim?: huhu TIDAK. ajar saya berenang bah..

Do you like roller coasters?: pergh.. no! bikin takut..

Do you think you could handle the stuff they put in their stomachs on those reality shows?: wut stuff??

Have you ever been on a plane?:  yeahh .. plenty

Have you ever asked someone out: ada bah.. hihi tia tau malu kan.  haha.. xD

Have you ever been asked out by someone?: yayy selaluuuu...o.o.. haha hot kn.

Have you ever been to the ocean?: yes!

Have you ever painted your nails?: besa jak tuh.. mau blawa2 kna..


THE WHATS~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

What is the temperature outside?: -0 kali.. paaaling sejukk.. HAHA! 

What radio station do you listen to?: i don't listen a radio -,-

What was the last restaurant you ate at?: inda ingat oo...

What was the last thing you bought?: MAKANAN hahaha!

What was the last thing on TV you watched?: apa tuh tadi aa? lupa uda.

Who was the last person you took a picture of?: aha durg workmate sa la.. cik nurse2 yg comel. haha

Who did you last webcam with?: oo my bff^^
Who was the last person you said I love you to?:  all my bff^^ love you guys. 


CRYING SECTION~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ever really cried your heart out?: aik pernah..-

Ever cried yourself to sleep?: pernah..-

Ever cried on your friend's shoulder?: pernahh....

Ever cried over the opposite sex?: eyaa- haha

Do you cry when you get an injury?: eyaaaa... sa kuat nangis juga kadang2.

Do certain movies make you cry?: tinguk katun sa nangis.. huu


HAPPY SECTION~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Are you a happy person?: YEAH! OF COURSE! 

What is your current hair color?: black la-



CURRENTLY WEARING~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

What shirt are you wearing?: pakaian sopan. ahhahaha

Pants?: short pant :3

Shoes?: CHICKEN LEG @ KAKI AYAM.. hahaha



IN A BOY/GIRL~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Favorite eye color: coklat..-

Short or long hair: both.. jan jak telampau selekeh. haha

Height: taller than me about 4-6 cm.. HAHA 



HAVE YOU EVER~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Been to jail : d penjara hati mu. ( beh iwang. mulau! ) haha

Mooned someone: wulanen ka maksud dia ni?-

Laughed so hard till you cried: everyday.. haha

Cried in school: err..  pernah jua... xD

Wanted to be a model: inda la.. sudah inda lawa. pindik lagi. hahaa:3

Done something really stupid that you still laugh about: hahaaha yeah! 

Seen a dead body: yes ( sa ni kan nurse ) hahaha

Been on drugs: your love is my drug. hahaah

Gone skinny dipping: idk-



THIS OR THAT~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pepsi or Coke: PEPSI

Single or Group Dates: single... tapi mau cari-cari la.

Chocolate or Vanilla: sukulat. haha 

Strawberries or Blueberries: blackberry??

Meat or Veggies: cheezy. haha

TV or Movie:  TV ..  (*no TV, no MOVIE) :)

Guitar or Drums: ukulele? haha

Adidas or Nike: atlanta~~

Chinese or Mexican: mexicann!!! hahahaha

Cheerios or Corn Flakes: snow flakes?? aa

Name one random thing about yourself: saya c gadie. tuh jak!

bah ni la datang mulau kan. haha

tidur!

lama sudah tidak jiwang

Photobucket

aha memang blog saya ni tempat untuk berjiwang jak bah kan. 
selain dari tempat meluah rasa tidak puas hati, dan marah-marah... ini memang tempat untuk meluah perasaan yang tidak terluah sama siapa-siapa.

bah! paling sandi aa. haha. saya mau juga berjiwang tapi besa itu time-time saya putus cinta, rindu seseorang atau apa-apa jak la. tapi memandangkan sekarang saya langsung tiada rasa macam tuh,
jadi blog saya hanya sebuah blog yang bosan. hihi.

sekarang saya fokus sama kerja ja la ni. huu.
sudah bergelar penjawat awa, mesti pandai sudah berfikiran agak matang. 
matang tandanya saya boleh kawen uda la ni kan. hihi.

aduhai ingat kawen jak oo.
ramai bah yang cakap, sudah kerja japa tunggu lagi. cari la siapa-siapa mau kawen.

aik! kawen bukan sembarang bah mau kawen. pandai- pandai juga mau pilih orang bilang mama saya, huhu

alahai.
jam berpa sudah ni?
 saya mau sambung auction.

haha tuh bah hobi baru saya. mem'bida' dan membeli online. hii


Thursday, November 1, 2012

hidup ini

Photobucket

okay! yang pertama sekali..

OPPA GANGNAM STYLE is Stupid!

haha please include me in hater team. 

selalu saja meluah pasal hidup dalam blog ini, bukan mengharap untuk sesiapa baca, cuma mengharap adalah yang faham atau tau apa yang dalam hati saya.

kalau baca pos-pos lama, saya banyak pos pasal emosi dan jiwa dan kejiwangan. hihi.

tapi sekarang mau pos pasal tuh pun macam xda mud ni. 

kenapa?

sebab, saya adalah seorang yang matang.

hihi.

cuma saya mengharapkan bila satu masa saya sayang dengan seseorang, 
orang itu tidak akan mengecewakan saya dan dialah jodoh saya. amin

tabole nak kate

Photobucket

huh.. belum lagi tidur neh. nda mengantuk bah.

lagipun sekarang suasana baru kerja kan. jadi amcam-macam jak dalam fikiran ni. huu.
sandi betul kehidupan. walau apa pun say tetap bersyukur sebab akhirnya saya dapat kerja yang saya idamkan, cuma bukan apa yang seperti saya harapkan. saya mau kerja c unit kecemasan hospital. tapi dapat pulak d unit kominiti.  bukan tidak suka tapi kurang minat.  saya amat minat bah d kecemasan. itulah cita-cita saya dari dulu. tapi apakan daya, 
rezeki saya sebagai jururawat komuniti. hihi

ada try minta pindah unit tapi xdapat. xpa la. ujian dari Allah bah tuh.
dia lagi mengetahui apa yang terbaik buat saya kan. syukur alhamdulillah juga kan.

kalau ini yang terbaik buat saya, saya terima.

" jika Allah Rinsu akan hambanya, dia akan memberikan hambanya satu hadiah iaitu ujian-ujian darinya. agar hamba nya merintih dan berdoa kepadanya. "

Ya Allah aku terlalu banyak melupakan mu,
berikanlah aku yang terbaik dalam hidup di dunia dan akhirat,

Amin Ya Rabbalaalamin~



Tuesday, October 30, 2012

meluah

Photobucket
Sekarang saya telah bergelar JURURAWAT TERLATIH U29.

Gred bukanlah satu kebanggaan. Tapi biasalah semua nurse pasti tau bahawa klinik atau unit komunity biasa nya d conquer’ oleh jururawat masyarakat.
Hmm sebenarnya saya bukan mau komplen la , tapi ada sesetengah mereka yang suka memperbodohkan staf baru.
Tulung lah.

Kita sama-sama kerja bah. Mesti ada tuh KERJASAMA urang bilang.
Saya tau kamu senior staf dan lebih berpengalaman d klinik.
Tapi kamu tidak patut buat kami ( jururawat baru ) macam orang bodoh yang tidak tau apa-apa bah.

Memang kamu punya makanan la bah d klinik tuh, saya tau kami lebih banyak train d hospital. Huhu.

Bukannya apa. Saya cuma rasa sedikit terkilan dengan layanan beberapa senior staf di sini. Kami baru, jadi sila tunjuk ajar. Bukan mau kurang ajar sama kami.

I ask you nicely. But I answer me rudely. Sabar jak lah. Huu!

Bah tamat. Jangan mengomplen banyak-banyak.

cik apple, sila kerja dengan ceria setiap hari ^^


Sunday, September 30, 2012

yg sad punya

Photobucket


last nite i feel kinda sad bkuz..

i'm listening to a song on my playlist..

.........

me shufflin' da playlist..

then dengar lagu yang boleh dikatakan penuh kenangan la. huhu..

lagu tuh selalu kawan saya nyanyikan.

but now.. I DON'T TALK TO HIM ANYMORE

gila punya sad. bila saya ada masalah.
i talk to him.
but now i have nobody to talk to.. huu

Friday, September 7, 2012

kui2 yg kebosanan

Photobucket
hari-hari biasa saya yang mengalami sedikit kebosanan d rumah.
lalu, hobi liar terlintas fikiran.

so mau p masak-masak la kunun..
ingat mau buat kui cempiang jak.. tapi..

saya buat 4 jenis kuih. haha


* sesuatu yang sedap. belum masuk oven lagi ni. hahha


* kuih gelang @ donut yang belum d goreng..

hahah

* selepas mereka keluar dari oven. ini la wajah2 mereka..


* before mereka di touch-up ..

*selepas touch-up.
cantik kan.. shine-shine gitu.. ahaa

* percubaan membuat kui pau tanpa mengetahui cara sebenar membuatnya..

menjadi juga o. haha



sekian dari saya yang cintakan makanan..,
gadie     .

Friday, August 10, 2012

perempuan oh perempuan

Photobucket

tadi jalan-jalan d pekan kan. p beli selipar raya kunun.
sekali ada satu orang perempuan la. 
pekerja d kedai tuh kali.

sekali bos dia tegur...

* eh amoi, napa berbungkus suda kepala kau ni?*

terus tuh perempuan jawab

* ala bos.. bulan puasa ma.. alim sikit,..*

******************************

ada ka macam tuh. bulan puasa dulu baru mau tutup aurat. haiya
okay la juga kalau pakai tudung, tapi baju lengan pendek dan singkat. 

aduhai. 

macam-macam la mau jadi sekarang ni..

Tuesday, July 10, 2012

sesuatu d OT

Photobucket
cuba teka apa ni? haha
bikin ngeri kan..
me n the gang..
sedang cuci instrument. hihi
kami poyo2. haha


sesuatu yang ngeri kan.
banyak tangan d belakang. haha


kenangan yang best d OT. ( operation theater)

Wednesday, July 4, 2012

saya makin tua

Photobucket



happy birthday to me. 
sudah makin dewasa pula ni kan.

so sekarang tengah lepak dengan bestie.

semoga apa yang saya impikan akan menjadi kenyataan.
dan menjadi seorang yang makin matang
sebab seorang jururawat  mesti bersikap matang kan^^
hii

Saturday, June 30, 2012

julai oh julai

Photobucket
bah bulan jula sudah kan.
jadi xlama lagi saya akan menjadi seorang yang matang..

harap  bulan ini akan menjadi bulan yang agak bermakna buat saya.

Tuesday, June 12, 2012

I Can't

Photobucket
I try to let you go,
But I can’t

I try to run away from you
I can't

You make this fragile heart of mine hurt so much
You make me miss you so everyday

Yet,
I cannot let you go

Perhaps,
I am falling deeply in love with you?
Dear Allah,
If he is really mine,
Make our heart link together
If he doesn’t
Give me courage to let him go.

kenapa bah?

Photobucket
esok kan saya ada paper, tapi malas betul mau study.
so saya melayan fb. 
stalk2 fb urg. 
tiba-tiba saya nampak ni satu urg manusia.

dalam hati : hmm macam ada sesuatu

jadi saya pun p tengok profile dia(A).

aik.
kenapa muka dia macam c urang (B) ni?
c urang yang saya sangat rasa sakit hati.
tapi bukan kau. haha
aduhai.. sama tapi kamu bukan orang yang sama.

kau(A) - c kawan saya masa kecik-kecik dulu.
wah tiba-tiba saya ingat saya sangat meminati kau
sampai kau demam waktu tahun satu,
saya pandai risau. buduh betul. hahaa

tiap pagi saya tengok kereta bapa kau lalu depan rumah.
buduh juga kan. haha
kau c hitam.

tiba-tiba aja ingat ko. nampak profile ko tadi kan.
sorry la saya stalk. hihi

kau masih c hitam yang comel. wakakaka.

bila mau kasi balik saya punya komik-komik??
n saya punya CD mak Lampir?

hihi. 

tapi aku yakin kau dah tak ingat aku. 
kan dah dekat 10tahun kau tak kontek aku.

sebenarnya aku pun dah lupa kau.
baru tadi ingat. alamak!

take care jak la wahai manusia. hahah

off la dulu.

awan nano

Photobucket
heboh kan d kota kinabalu awan kelihatan agak aneh dan menakutkan. huhu
ada juga la saya amik gambar d fb. KREDIT untuk yang amik gambar ini la..

menakutkan kan. 
petanda dari Allah. 
supaya kita hambanya sentiasa beringat.

ini gambar tia tau mana kena amik. tp d fb juga la.
macam ada sesuatu jak kan yang kita tidak faham.

tadi saya tidur, terbangun sebab angin kuat sangat la.
menakutkan.


oh! rupanya avenger datang bah pulak!
kretif sungguh budak-budak sabah ini edit gambar. haha
tapi apa-apa pun kita kena beringat dengan tanda ini.
sentiasa berjaga-jaga.



exam bah

Photobucket

esok exam LJM (lembaga jururawat malaysia)
and im still 'lugai-lugai' xmau study.
huuhu..



pix kredit to 9gag.com

Monday, June 11, 2012

thing you want to say to an ex

Photobucket

why does this title have to be in this challenge ?
OMG what should i write?

okay. i will complete this chall. i will make this as the letter to an 'ex'

5. THING YOU WANT TO SAY TO AN EX

dear ex,
umm. okay saya minta maaf kalau saya pernah sakitkan hati kau. harap kau akan bertemu kebahagiaan la kan. saya pun xtau apa mau cakap dengan kau sebab U n I are done. hihi. kisah yang berlalu bertahun lamanya marilah kita lupakan sama-sama. boleh jadi kawan kan. eh kawan better sebab kurang sakit hati. wah. masa kita masih bersama dulu, kau xtau tuh saya selalu jeles. n sakit hati. macam-macam perasaan yang xelok. haha sikit lagi mau tekanan. eh memang tekanan pun sudah. nasib baik boleh juga sabar sikit kan.

dear ex,
wahh terima kasih sebab ko buat saya happy masa kita bersama. sesungguhnya aku takkan melupakanmu. jujur aku katakan aku tulus aku katakan kaulah bintang ku. aku ada karena kau ada. jangan lah benci bilang cinta, seandainya kita selalu jauh dari cinta. ikhlaskah kau menerima ku? aku butuh waktu untuk melupakanmu.memang salahku mencintai mu, pls la tetaplah jadi milik ku dan tetaplah kau disini. wahai kau cinta, lepas masa laluku. aku telah menjadi pelarian cinta dalam masa malam 1000 bulan. seandainyaaku tak seperti dulu, yakinlah bahawa aku sentiasa menjadi permaisuri mu. sekarang bulan june, taubat lah aku. xmau sudah cinta-cinta.  aiseh. semua yang kena BOLD ini tajuk lagu Radja band bah ni. xda makna pun.

dear ex,
rindu juga saya o time-time kita sama-sama dulu. haha. nakal juga o budak-budak kan. kalau ingat balik saya ni agak nakal d sekolah. pernah jadi banduan asrama lagi. kau pernah tegur tapi saya degil xmau dengar cakap. xpa la. sekarang saya kurang edgil sudah. kan budak matang. aik melalut pulak. sama sepa saya cakap pun saya xtauu...uuu.. hahaaa =.='

dear ex,
jomlah tidur. mengantuk sudah. saya tidak tahu lagi apa mau cakap sama kau.

selamat malam ex.

assalammualaikum.

yg benar, 
gadie

bullet your whole day

Photobucket

chall ke 4.

4. BULLET YOUR WHOLE DAY

  • bangun 6.30
  • sambung tidur
  • text kejap dengan c kawan
  • sambung tidur
  • bangun 9.30am
  • iron baju uniform
  • p mandi
  • baca note ( dasar-dasar kerajaan)- bosan
  • p dewan exam
  • exam start 10.45am
  • exam habis 11.20 am
  • kumpul d ruang tamu aras 1
  • start bergerak hantar cenderamata p setiap wad 11.30am
  • siap hantar semua cenderamata 1pm
  • beli makanan d aras 1.15 pm
  • makan 130pm
  • solat zohor 1.45pm
  • tidur 2pm
  • bangun c laila text 5pm
  • solat asar 5.15pm
  • jalan p bandar maju beli makanan 5.30pm
  • beli makanan d sana TUARAN spoon. sedap juga nasi goreng thailand dia. nom-nom-nom
  • balik p hostel 6.30pm
  • solat maghrib 6.50pm
  • tengok one piece
  • mau p mandi 8.55pm
  • sempat lagi menyinggah d ruang tamu buat manik-manik. (berjaya buat 1)
  • sambung tengok one piece
  • online (until now 2.12 am)
  • bercadang untuk tidur.
  • rancang apa yang mau dibuat esok.^^
okay saya berjaya mengharungi hari isnin dengan berjaya..