Thursday, September 1, 2011

tutorial pakai pashmina cara simple


assalammualaikum.

memandangkan aku ada banyak masa free. so nak share cara pakai simple pakai pashmina.

mula2 pakai inner neck macam ni.


lepas tuh amik inner macam ni. bungkus kepala. ahaa

tadaaa.. dia jadi macam ni. macam inner ninja buatan.^^

amik hujung pash tuh. then pin dekat belakang. pakai jarum peniti pun boleh^^

ambil pash sebelah dalam. tarik naik atas. then pin.

pin macam ni^^ ahakx!

bahagian depan pash tuh tarik depan letak atas kepala macam ni. tadaa...

kalau nak buat macam ala-ala hana tajima. amik tepi-tepi pash tuh. tarik p belakang kepala then pin. nak buat sebelah saja pun boleh. ikut mana yang korang rasa cantik. hihi


kalau rasa nak lebih glamer, amik keronsang besar-besar letak dekat tepi telinga.. ala-ala bienda githue.. glamer tak ^^


kalau malas nak buat dekat tepi-tepi tuh. boleh gulung2 dan buat macam ni.. tadaaa... simple dan cantik..

sekian..selamat mecuba..

10 comments:

CIK PARO! said...

cumilll..
tpi cik paro xrajin nk pkai...

apple said...

rajin2 kn pakai.. dan jadik glamer.. hihi^^

ARAJ said...

pergh..terasa mcm nk pki tudung...hemoh3...btw...selamat hari raya maaf zahir batin..mintak maaf salah silap taip yg menguris hati apple...=)

apple said...

selamat hari raya juga araj.. xda salah pun araj wat ngan apple.. hihi

kalau nak pakai tudung pun bleh gak.. ahaha..

Aziz Syaidahtul said...

woah!!gadie...

CikHaniBhulat said...

cantik..but hani xpandai pakai...

ARAJ said...

hheheheh...mane la tau ade salah...mintak maaf dulu...=)...hmm boleh eah?? tapi segan la an..hehehhe

apple said...

idah : hahah try la..hihi

apple said...

cik hani bulat : hihi. try la buat.. comel klu hani pkai mcm ni.

apple said...

araj : hehe maaf diterima. memandangkan bulan syawal kan. hihi