Wednesday, June 22, 2011

Day 07 - Your zodiac sign and if you think it fits your personality

assalammualaikum.. i should say it's day 7 bkuz its just 11.55pm when i start to write. hahaa

jom kita cerita tentang zodiak. saya cancer.. hoho.. berwakilkan encik ketam yang comel loteh dan berunsurkan air. itulah saya!

saya sebenarnya tak tahu apa sifat cancer ni. so saya tanya kat en.Google. en.Google bagi saya ini...




JULAI
·         Sangat suka didamping.
·         Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
·         Agak pendiam kecuali dirangsang.
·         Ada harga dan maruah diri.
·         Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
·         Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
·         Sangat menjaga hati orang lain.
·         Sangat peramah.
·         Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
·         Berjiwa sentimental.
·         Jarang berdendam.
·         Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
·         Tidak suka benda remeh-temeh.
·         Membimbing cara fizikal dan mental.
·         Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
·         Layanan yang serupa terhadap semua orang.
·         Tinggi daya simpati.
·         Pemerhatian yang tajam.
·         Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
·         Mudah dan rajin belajar.
·         Suka muhasabah diri.
·         Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
·         Suka mendiamkan diri.
·         Suka duduk di rumah.
·         Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
·         Tidak agresif kecuali terpaksa.
·         Lemah dari segi kesihatan perut.
·         Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
·         Minta disayangi.
·         Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
·         Terlalu mengambil berat.
·         Rajin dalam membuat kerja

jum kita kaji selidik kalau ianya betul atau tidak. opss.. satu persatu ya^^

agak2 mana satu yang tak benar tentang saya? hampir semuanya betul.. hahaa..


Sangat suka didamping.
*yes! memang betul. saya tak dapat hidup sendiri.. hahahah...

Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* mungkin kut. saya sangat susah nak cakap kat lelaki apa saya rasa. terutamanya bila saya rasa cemburu dan sakit hati dengan mereka. hahaha

Agak pendiam kecuali dirangsang.
* kalau nak tahu sebenarnya saya ni agak pendiam. tapi hairan semua kawan2 saya tak nampak saya ni pendiam. sebab saya ni agak bising mulutnya kut^^. ahh tak kisah la. janji happy!!

Ada harga dan maruah diri.
* ini semua orang mesti ada. napa tal cakap ego? sa akui saya EGO!

Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* sometimes bila orang itu melampau.saya pandai marah juga tau! beware~

Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* emm. saya marah kejap ja. yang penting pandai pujuk~ dan saya suka cakap straight to the point.( kadang-kadang saya sindir)

Sangat menjaga hati orang lain.
* sangat betul hingga hati saya sendiri tak dapat dijaga.huhu


Sangat peramah.
* ini juga betul. (mungkin pasal ini ex boyfie saya tak tahan kut. bila saya ada ramai kawan2 lelaki) haha


Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* guess what? sangat true! walau saya tak expresskan perasaan saya. tapi saya sangat sensitif terutamanya bila terkena mulut2 lazer manusia. hoho.. (dan bila saya kurang dapat layanan) haha

Berjiwa sentimental.
* emm.. betul! saya suka layan classic song selain dari lagu2 rock. hahaha (dan saya agak romantik) haha

Jarang berdendam.
* i don't know about this. kadangkala bila saya sakit hati, saya terfikir nak revenge, haha tapi tak sampai hati pulak.

Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* yeapp!! saya maafkan orang setiap kali saya nak tidur. tapi nak lupa apa yang dia buat kat saya , itu sangat sukar dilupakan. hoho

Tidak suka benda remeh-temeh.
* sure. buat apa nak kisah benda remeh. tak penting pun. hahaa


Membimbing cara fizikal dan mental.
* ini saya tak faham. hahaha..


Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* wahh. sangat untung siapa yang dapat saya. saya kan seorang yang agak penyayang. haha walau kadang2 saya macam tak ambl kisah, tapi sebenarnya saya sangat care pada orang ittu. haha


Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* sure! samaada dia kawan atau pun boyfriend saya layan sama saja. mungkin kalau boyfie saya, saya layan ok sikit. haha pernah ex saya cakap " saya dan kawan2 kau takda beza, saya macam bukan siapa2 untuk kau pun. sama macam kawan kau yang lain." saya agak terkesima sebentar dengar apa yg dia cakap.hahaahah


Tinggi daya simpati.
* mungkin kut. saya boleh nangis tengok para tentera buat latihan. sangat merobek hati ku. bila tengok orang2 tua yang masih berkerja rasa macam sebak semacam. huhu

Pemerhatian yang tajam.
* ini saya tak pasti pulak. haha

Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* yes betul. saya boleh tahu dia tuh macam mana melalui apa yang dia expresskan. (kononlah)

Mudah dan rajin belajar.
* saya suka belajar benda baru. tapi sangat malas study untuk exam. ahhahaah

Suka muhasabah diri.
* kadang2 kut. tak pasti

Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* wahh kenapa ini ada dalam list? super duper true! saya selalu nangis bila ingat sesuatu dan sometimes saya ketawa (adakah ia normal? ) ahaha

Suka mendiamkan diri.
* bila saya dapat emosi yang kurang elok. saya lagi suka diam.haha

Suka duduk di rumah.
* mungkin. tapi sekarang saya dah suka jalan. haha

Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* ini sangat tak betul! saya tak suka tunggu lah! kalau tak ada kawan, saya cari kawan. ohoio

Tidak agresif kecuali terpaksa.
* saya ni seorang yang lemah lembut. wekkk rasa mau muntah. perasan diri ini lembut. hahaha

Lemah dari segi kesihatan perut.
* sampai ini pun ada sekali? wahh.. memang betul. saya ada masalah gastrik.

Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* aa? no komen. HAHAHA

Minta disayangi.
* PLEASE LOVE ME!!

Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* emm ini totally right! kesan sakit beberapa tahun lalu masih terasa. hihi..

Terlalu mengambil berat.
* emm? no komen.

Rajin dalam membuat kerja
* ini salah fakta kut. kerajinan itu datang bila saya ada mood nak jadi rajin.


2 comments:

ARAJ said...

la...tak nampak tulisan

apple said...

dah ubah dah.....kesalahan teknikal..ahhaa