Saturday, January 8, 2011

::terjebak dengan suami orang::



jam menunjukkan jam1.58am. saya belum tidur.

kenapa?

sebab tak dapat tidur la.ahahah( lawak ka?) LOL

entry ni pasal pengalaman saya terjebak dengan suami orang. para wanita harus mengambil pengajaran dari kisah saya ni. zaman sekarang lelaki mana boleh percaya sangat. dah fitrah lelaki yang xcukup 1. ( lelaki yang setia 2 jangan terasa la) memang akan ada lelaki yang xakan setuju dengan statment saya kan. tapi itulah kebenarannya dan hakikatnya.

ok kita mulakan cerita kisah saya ni.

tarik nafas~

hembus~

Bismillahirahmanirrahim.

ini adalah watak2 dalam cerita ini. memang ada kaitan dengam yang masih hidup.

lelaki gatal sebagai A
isteri lelaki gatal sebagai B

kisah ini terjadi dalam tahun 2009.( lama dah sebenarnya)

nak dijadikan kisah, saya dan lelaki ini berkenalan time saya pergi amik lesen kereta. A ni kerja hospital. PPK dekat Xray Room. tau x apa PPk 2? ppk 2 adalah attenden d hosptital.

owh yah sana ni sebenarnya student nurse. baru sem 1 ketika kejadian ini berlaku.

sebenarnya saya ni bukan jenis yang akan melayan orang kan. 1st time orang nampak saya 1 jak ada dalam kepala mereka ( sombong!) kejam nya mereka T.T

tapi memandangkan A ni kerja kat hospital,waktu 2 masih naif kan. jadi saya dengan selambanya layan la c A 2 sembang2..bla..bla..bla.. dia mintak num hp.
again dengan selambanya saya bagi..

lepas 2 dia rajin la msj and call saya. selalu dia call saya dari xray room. berkali-kali dia ajak keluar makan. tapi saya menolak. (terima kasih pada otak yang masih waras ini.)

1 day,
dia datang pergi hostel bawak makanan. ( nasi goreng kampung). sedap la. kena time2 saya tengah lapar. licin. AHAHAH
saya tak terfikir pun yang dia 2 laki orang. tengok gaya mcm masih bujang. tapi NOT MY TASTE LA.. kulit gelap dan perokok tegar. AHAHA

oo~ masa ini la saya dapat tau yang dia 2 dah ada bini. lepas dia hantar makanan 2, saya msj la dia. " thanks 4 d food" cewah. budi bahasa budaya kita.

tidak lama kemudian..

ring..ring..ring.. hp ku berbunyi.

monolog dalaman " aik nombor siapa pulak call tengah2 malam ni? "

dialog saya dengan kak B.

saya : hello, siapa ni?

kak B : hello ni kak B.

saya : emm kenapa?

kak B : siapa ni?

saya : ni apple. napa kak? ( hati rasa xtenang)

kak B : apple kenal tak dengan abg A?

saya : emm kenal. napa? (semakin banyak persoalan bermain di minda)

kak B : dia 2 husband akak?

(saya terkesima seketika)

kak B : mcmna apple boleh kenal dengan husband akak?

saya : emm kami kenal waktu amik lesen kereta ari tu. pas 2 dia minta nombor hp. jadi saya bagi je la.

kak B : oo.. apple ada apa2 hubungan tak dengan dia?

saya : xda la kak. kami kawan je. sorry ya kak. saya pun xtau dia dah kawin. kalau saya tau, saya xkan layan dia 2. muinta maaf banyak2 ya kak ( rasa bersalah menusuk dalam kalbu)

kak B : xpa dik, akak x salahkan adik juga. abg A 2 memang macam 2. akak kenal sangat dengan perangai dia.

saya : ya. saya pun perempuan juga. saya faham dengan perasaan akak.

kak B : xpa la dik. 2 aje akak nak tanya 2. sorry ganggu adik ye. asslammualaikum.

saya : sorry kak. walaikusalam WBT.

lepas 2 kepala saya bingung seketika. then saya msj abg saya. dia marah2 cakap saya ni xpandai hati2 berkawan.

tut..tut..

1 msg received.
msg dari kak B

' akak nak adik jujur dengan akak. memang adik xda hubungan dengan abgA kan? '

'betul kak. saya xda apa2 hubungan dengan dia. lagipun saya sebenarnya dah ada tunang ( Ya Allah terpaksa menipu)'

' ok la akak percaya dengan adik. memang perangai abg A 2 mcm 2. akak faham sangat dengan dia. akak bukannya apa. akak rasa dia memang ada hati dengan adik'

( ni adegan dalam filem ke bisik hatikU)

' Ya Allah kak. memang saya tak ada apa2 hubingan dengan c A 2. kan saya dah ada tunang. lagipun kalau saya tau dia dah kawin memang saya xakan laya dia 2. kak, kita ni sama2 perempuan. saya faham perasaan akak. saya ni pun bukannya suka merampas hak orang apa lagi suami orang'

( saya mula muak dengan pertanyaan kak B)

' ya la. akak percaya cakap adik 2. tapi hari 2 dia cakap dia xda krdt tapi ada pula nak msj adik. dia cakap lagi dia xda duit. tapi dapat pulak belanja adik. abg A 2 dah 3bulan x bagi akak duit. '

'sorry kak. pasal 2 memang saya xtau. saya kan ada tunang. (terpaksa menegaskan tentang hal tunang 2) buat apa saya nak cari laki lain lagi. saya masih boleh fikir waras la kak!'

' ok2 akak minta maaf sebab meragui adik ya. '

'xpa kak'

' sebenarnya lepas akak kawin dengan dia, baru akak tau rupanya akak ni tunang ke 3 abg A. waktu aka tengah pantang anak akak dulu pun, dia dah pergi cari lain. memang menyakitkan hati perangai abg A 2'

(kak B tiba2 membuka cerita)

' teruk o perangai lelaki macam 2 kak. respek sata dengan akak sebab tabah dangan perangai lelaki teruk macam 2.'

' akak kalau nak diikutkan hati, memang nak cerai. tapi akak ingat dengan anak akak nanti membesar tanpa ayah.'

'saya faham dengan perasaan akak 2'

( saya mulai bersimpati)

'oklah dik tnx dengar luahan akak ya. akak tahu adik ni perempuan yang baik2. harap adik akan selalu bahagia dengan tunang adik'





wahh...ni dah banyak dialog saya skip sebab ada diantaranya yang 18 SX.( sebenarnya penat dah menaip)
AHHAHAA

sekarang saya dan kak B kawan baik. dia ada add saya d FB. kak B ni sebenarnya cantik. memang bodoh A 2. dasar lelaki buaya!! saya sangat benci dengan lelaki 2. semenjak hari 2 saya dah xlayan c A yang bodoh 2.

sangat membencikan perangai dia..

bila dah masuk sem2 , junoir saya lagi jadi mangsa kebuayaan dia 2. tapi junoir saya 2 memang sam2 xda otak. sampai fitnah yang kak B dah cerai dengan suaminya.

sekarang junoir saya dah kena transfer ke kolej yg nuuun jauh dari tempat saya study. syukur aman dunia.

zaman sekarang ni lelaki baik amat susah dicari. jika ada pun, yang telah berpunya. alamak! melapas oo..ahahaha!

para wanita di luar sana. jika anda berkenalan dengan lelaki, kaji la latar belakang dia dulu. kita mana tau kalu dia 2 bapa orang ke, datuk orang kan. pengalaman ini buat saya susah nak percaya dengan lelaki.

( sebenarnya time ni saya bari break dengan bf saya. sangat menyedihkan. dia xda dikala saya sangat memerlukan. dia la insan pertama yang bbuat saya jatuh cinta. sampai sekarang saya xboleh cinta lelaki lain macam saya cinta lelaki s*** itu!! ok panjang dah saya melalut ni)

oppss..

masa menunjukkan 2.45am.

mata pun semakin juling. so saya habis kan entry ini dengan lafaz mulia wabillahitaufikwalhidayah. assalammulaikum wbt.




8 comments:

Nur Alwanie said...

taw sa ni cerita.. haha.. follow sa gadie :))

gadie said...

ahah.. uda sa ceta ma ko kan....ai3...sandi betul..

Syaidahtul Badriyah Aziz said...

oh gadie!!!

apple said...

ahaah napa ida???

Aretikz said...

Ya.. btul.. sya setuju.. sehensem saya pun nda buat begitu.. mauahaha.. rilex la.. nak dapat yg baik.. jadilah yang terbaik.. ada dalam Al-Quran tu.. yang baik untuk yang baik.. yang jahat untuk yang jahat.. InsyaAllah.. dengan izinnya kan? ^^

apple said...

hihi terima kasih atik..
wah...saya sangat setuju dengan anda.
atiek seorang yang "hensem"..

dah puji2 ni..lain kali kalau jumpa.. jangan lupa belanja ya^^

NuSaNa NoSa 91 said...

wooo~ na'uzubillah.. hrp2 mende camni xberlaku kt keen.. takottt~ hu3~ T__T

apple said...

insyallah tidak akan berlaku pada kita^^