Wednesday, January 26, 2011

:: 10 punca kecurangan berlaku::







assalammualaikum wbt..

tiba2 je nak cakap pasal benda ni.. sebab sekarang musim "relationship yg goyah".

dari pendapat hati dan nurani saya. banyak punca kenapa kejadian curang ini boleh berlaku dikalangan mereka yang ada BF/GF.

jadi marilah sama2 kita menimba ilmu tentang cinta antara manusia ini.

1) first sebab ur punya GF/BF 2 mmg kaki skandal la.. xboleh nak setia pada yg 1.. ehem! not me la.. i langsung xde skandal.. AHAHAH...

2) alaa.. bila c dia terlalu bz sampai xda masa dengan kita.. ni la pasal kenapa boleh terjadi Curang ini. bosan xda yg nak layan, so cari orang lain pelepas bosan. last2, pandai pulak jatuh cinta. adehh~ jadi kepada yg ada couple 2 pandai2 la layang insan tersayang anda.

3) kamu sangat memboringkan. jadi pasangan kamu berasa sangat bosan dan mula mencari orang lain untuk menghiburkan hati.

4) bila c dia bukanlah tempat yang sesuai untuk meluahkan segalanya. ( maksud nya dia sangat tidak memahami ) jadi yg melakukan kecurangan ini cari sesiapa sahaja yang boleh dia luahkan masalah ataupun untuk menghiburkan hati. dan cinta mula berputik..^^

5) bila c dia ni sangat la menyakitkan hati. jadi, dari tiap masa bgaduh sakit hati. ada la yg mencari skandal.

6) bila ada site mcm Facebook. senang sangat mencari skandal. ramai yg lawa2 dalam facebook 2..

7) c dia selalu xda krdt. myampah kan . so bosan xda yg mau msj, jadi mula la send msj dalam semua contact number dalam hp 2.. hihi^^ perkara biasa??
8) bila msj, balik2 tanya soalan yang sama. buat apa 2? dah makan? bosan kan kdg2. dah xda ceta lain lagi nak share. adehh!

9) c dia mula pandai mengongkong.! wahh.! sangat tidak best!! so, bila keluar pergi mana2 pandai menipu supaya c dia tidak marah. kalau dah terbiasa menipu ini la jadah nya.. ahah!

10) mmg dah niat nak skandal kan. c dia jauh dimata. bosan xda kawan. nak keluar dating pun xdapat. jeles kawan2 keluar dating hujung minggu. so ni la ..dia plak pg cari skandal.

dah 10 sbb curang saya bagi! ni berdasarkan hati nurani saya. (dan pengalaman)
opsssssssss! tidak bermakna saya pernah curang? hmmm~
berfikir~

berfikir~

berfikir~

ya~ memang xpernah curang! ahaha.. saya yang dicurangi!! wahh......
sangat manyakitkan juga la kan..^^

ok la...cukup la pasal curang2 ni. penat dari bandar tadi. nak pergi mandi dan STUDY!! ahhaa


selamat malam^^


16 comments:

Gawie Villa said...

HAhahaha...getuk ne ko,sa masih boleh bagi 101 sebab curang knapa di ko bg 10 jak~alang2...

apple said...

hahahahah...dess....
sa malas menaip...ni jak gima sa buat kalu sa ingin bercurang.a.ahahahahhahaha

Aziz Syaidahtul said...

nda mo la ada komitmen...bagus banyak2 scandal klu macam ni

apple said...

ahaha....komitmen penting bila kita dah kawen^^

Aretikz said...

ko kaver tu kan/ ko curang sma saya aritu.. haha..

apple said...

atiek..ahaha manada sa curang ma ko oo.. setia amat ni..mauhahaha

bighagenjo said...

wahh, betul tu, nasib baik ai x curang, ai baik, hehe

amar said...

dess...gadie, nda baik tau !@!@@##..haha

NaKkS said...

haha... tq 4 d info... walaupun blum berGF tp bleh membntu juga ni dikemudian hari,,, haha... memang susah nk bercouple sebelum kawin ni... bnyk halangan.... sbaiknya selepas kawin.. =)

NuSaNa NoSa 91 said...

sbb tu la keen mls bercinta lg.. bosan.. hik3~ ^_^

apple said...

bighangejo: hihi...betul ke xcurang??? teruskan usaha supaya nda curang..

apple said...

amar : ahaha apa yg inda baik..sa mana besa curang oo~ hihi

apple said...

nakks : betul2...nnt bila dah ada gf, jangan la cuba2 curang ekk... xbaik tau..bdosa~

apple said...

keen : apple pun dah malas nak bcinta~ xda orang yg nak kan apple..^^

Anonymous said...

Hello there, I found your [url=http://www.longchampsacpliage-fr.com/bagages-c-11.html]Sac Longchamp Bagages[/url] site by the use of Google while searching for a related topic, Sac Longchamp Petite maroquinerie [url=http://www.longchampsacpliage-fr.com/sac-hobo-pliage-longchamp-c-2.html]Sac Hobo Pliage Longchamp[/url] , your web site came up, it seems great. I've bookmarked it in my google bookmarks.

cik PELANGI283 said...

Jom dear follow blog saya.