Sunday, March 27, 2011

perkara DON'T DO kalau nak mengurat LELAKI



assalammualaikum..

saya bukan playgirl.. tapi saya ada ilmu dalam mengurat lelaki..
buktinya?? emm rahsia ....hahaha

zaman sekarang kan kaum lelaki dah terlalu kurang @ semakin pupus. *dalam nisbah* 1:4.. pupus kenapa? macam2 penyakit kaum lelaki ni cari kan..hihi.
* lelaki boleh kawin 4 ?

so, kaum wanita mempunyai persaingan yg amat hebat dalam mendapatkan lelaki. HIHI
( kalau yg ada boyfie 2 sila jaga boyfie anda masing2)

bagi wanita yang masih single. ini tips anda untuk mengurat lelaki,

1) tak perlu la nak buat suara manja2 gedik2 bila bercakap dengan lelaki. mungkin bila lelaki tu suka telefon bukan kerana dia sukakan kamu. tapi nak dengar suara mengada2 kamu. nak puaskan ehem2 la 2.
*tahukah anda ~ man can easily turn on just by hearing your voice??
saya wanita pun rasa geli bila dengar orang bercakp gedik2..wekk..
*muntah

2)tak perlulah nak pakai seksi2.. tayang macam2 segala gunung dah lurah dan hutan. jalan pergi gunung kinabalu pun boleh nampak 2. lelaki suka kacau perempuan seksi bukan pasal mereka suka kat kamu. tetapi mereka rasa kamu ini murah dan senang untuk dapat.
*get it??

3)kalau dah ada boyfie jangan nak mengada cakap diri itu single. emmm... saya ada buat macam ni ka?
* thinking
mesti ramai yg buat macam ni kan. motifnya nak cari calon ramai2 bila tiba masanya pilih seorang jak. mesti kecewa yang lain kan bila kamu dok bercinta dengan Mereka tapi kawin 1 je.. haha

4) jadi la kawan baik mereka. jangan selalu cakap pasal cinta (sebab ia membosankan). cuba take care dengan mereka dan beri perhatian yang sepatutnya.


ok la..ini jak la tips kalau nk mengorat lelaki... jangan buat ini!


12 comments:

eyjalukman said...

hee berguna jugak . haha

apple said...

hahha...iya2..makasih..

EB said...

Oh mcm tu ka pula.. Ba lau mgurat perempuan mcmn?
Ko org ranaukn? dmana?

SyerAgh said...

haha stuju2~ amt stuju.. buat suara manaj2 gitu. urgh~

apple said...

@ EB : eya saya orang ranau...
d lohan..haha
ko mau mgurat perempuan?

apple said...

@ syerargh ahh..maluat dengar kan..haha

Aretikz said...

Weehuu ~ ok.. aku cek sepa ngurat aku dia macam mana.. haha..

Entri Lelatest
Aurat Wanita : Kelebihan Kesihatan Dan Psikologi

Aziz Syaidahtul said...

saudari... hahaha...i suka showoff gunung...gunung kinabalu yang real... dalam lappy sa

apple said...

@ atik..: hahaa... aku nak ngorat ko bleh??? ahahhaha

apple said...

@ idah : ahaha... jan showoff gunung mahal sudah la..hahaha

bella lim said...

the thing about voice tu i agree the most. :D

apple said...

jom kita menjadi wanita yg d sayangi lelaki^^ hahaa