Saturday, March 5, 2011

:: dia ingat dia cantik? ::



assalammualaikum ..

hari ini entry tang "pengumpatan ".. alamak! tambah dosa lagi.. ehemm..bukan nak pengumpat..
ini ialah "luahan rasa ketidakpuasan hati seorang student"

*************
ceritanya bermula bila kami posting comunity d sekolah ( sk sg.anib I & II) untuk program kesihatan pelajar sekolah. so, kami ni la yang periksa kesihatan bebudak sekolah 2..^^

sangat NAKAL &COMEL mereka semua.. bila kena inject , naa mula dah drama dan melody indah.. siap terbaring atas lantai tak mau kena inject. HAHAHA

************
ok2... ni kisah kami punya CI ( clinical instructer ) mereka ini lah golongan yang mengajar ketika d klinikal..
ada seorang CI ni ( S bukan nama sebenar ) sangat2 aneh perangainya. dia sangat2 tidak suka bila ada student bergaya atau cantik dari dia.
well, saya pernah kena marah pakai kasut lain dari yang diberi . harga nya cuma RM12.90 . waww.. dengan kasut murah 2 pun ang nak marah ke ? adesshhh!! panas hati i ni tau. siap payungnya mau dipukul dekat kepala aku.! damn ! jeles tak memasal betol ang ni!

marah!
marah!
marah!

kalau diiukutkan hati, ringan jak mulut ni menjawab. tapi akibat rasa respek ( yg semakin menghilang ) diam kan diri aje..

pernah lagi ia tegur bab TAK BOLEH PAKAI CONTACT LENS kunun la.. macam2 kesan buruk boleh berlaku. tapi.. 1minggu lepas 2.. matanta warna hazel pulak! alamak.! stafnes... ang ni klu nak bg nasihat aga2 la weii... sendiri buat kan ..
ang mmg TERUK !! baik balik makan tidur bmekap kat rumah 2..

*************

sorang lagi CI 2 ( E bukan nama sebenar ).. mereka berdua ni kawan baik..perangai pun hampir sama.. cuma E ni.. SANGAT KEDEKUT.. mak aiihh... pinjam pen kejap pun x boleh!?

lepas 2 suka sangat cari kesalahan ..( padahal dia yang buat ).. mentang2 ka korang ni CI kan.. suka hati la mau buat apa dekat student??

c E ni dia tidak suka bila student pandai sikit dari dia. bila kami dengan yakin buat kerja tiba2 dimarah2.. adehh.. LEWENG betul... bikin hilang keyakinan jak. kalau saya tidak sabar lama uda saya cucuk mata ko 2...macam mau tendang2 jak..depan puan boleh la kau tunjuk baik kan?

panas!
panas!
panas!


adeii...susa la kalau wujud orang2 macam ni dalam dunia ni....

**************

emm.. saya harap mereka berdua ni boleh sedar diri sikit. kena terima orang lain macam mana. bukan nak ikut sedap mulut kamu jak kan mau cakap apa. depan murid2 cakap benda tidak elok.. pasal orang2 macam kamu la nurse ni dipandang serong. adehh.. sangat sakit hati.
wekk... mau muntah saya ingat muka kamu..

*************

wahai kamu berdua. saya ni bukanlah cantik sangat kamu mau marah2 + tidak suka..+ saya ni ketua. so kamu ada point la mau kenakan saya???? tolong la! macam2 benda kamu suruh buat.. ingat saya ni ROBOT KA!!!!

SAYA HANYA SEORANG INSAN YANG MASIH BELAJAR. BUKANLAH SEMPURNA KERANA SETIAP INSAN ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHAN.

ok2 la... cukup sudah sesi pengumpatan kita hari ini.....

separuh mati hati ini tensyen.. nasib hilang bila saya bercakap dengan kawan saya ( my EX BF ) hahahah!
kenapa saya suka cakap dengan EX? sebab dia lagi faham kita dan dia pernah dengar saya menangis. so, saya tak malu bila nangis dengan dia^^ anyway thanks W*.. awas kalau ko bagitau orang!!

that all...

have a nice day^^


9 comments:

cik nurussalwa said...

hohoho..
bersabarlah..
org mmg ade mcm2 spesis..
abaikan je dorg tu..

apple said...

hihi..iye2 cik salwa..
terkadang tensyen juak kepala ni memikirkan perangai mereka^^

Dea said...

mencurah isi hati sah2 sj..kan..
tak kan lah berdosa klu tada yg sakit hati dan terasa.. :)

Dea said...

mencurah isi hati sah2 sj..kan..
tak kan lah berdosa klu tada yg sakit hati dan terasa.. :)

afiqah cullen said...

nyah ! open juga neh . hahahaha
habes kalau kedapatan :P

apple said...

@ dea : hihi..apa kan daya...hati ini tak tertanggung sakit yang sangat sakit ini^^

apple said...

@ nyah ; hahaha.... manada kdapatan ni...dia mana besa buka2 belog neyh^^

queenlifestory said...

br saja tuw sys.. btabiat kly tu urg.. dy fkt duit ko bly brg2 tu suma dr mama bapak dowg kly..

apple said...

hahaha....leweng kan..mulau 2 urg suma..